OGRES
CENTRA
PAMATSKOLA

Citāda mācību diena - 8. marts

8. marts – CITĀDA MĀCĪBU DIENA Ogres Centra pamatskolā.

Skolēniem bija lieliska iespēja iepazīt dažādas interesantas profesijas un uzzināt par aizraujošiem hobijiem – šodien, 8. Martā – CITĀDĀ MĀCĪBU DIENĀ.

Paldies sakām Skolas Vecāku padomei, īpaši Uģim Grīnbergam un Matīsam Palsānam, Lindai Neško, Aleksejam Zosimam, Sanitai Karlsonei un Anitai Stukānei, Oveselībai un Ilzei Čiščakovai par ļoti vērtīgām uztura nodarbībām 5. klasēs.

Paldies Ogres Centrālai bibliotēkai, kur bērni piedalījās interaktīvās lasītprasmi veicinošās nodarbībās!

Paldies Ogres Tehnikuma skolotājiem un audzēkņiem par lielisku nodarbību 8. klašu skolēniem, īpaša pateicība tehnikuma karjeras speciālistei Guntai Sergejevai!

Esam priecīgi un pateicīgi fitnesa treneriem Santai Veinbergai, Marijai Ločmelei un Jānim Grantam par jaudīgo izkustēšanos!

Šodien skolēni guva daudz vērtīgas pieredzes par dažādām profesijām, kā arborists (Matīss Palsāns), alpīnists (Aigars Kviesis), zemessargs (Sergejs Cviguns un Andris Juškāns), smiltsērkšķu audzētāji, grāmatvedis (Iveta Mauriņa, Sanita Karlsone), medicīnas māsa. Sarunas par grāmatām un rakstnieka profesiju bērnos raisīja interesi.

1.g klase uzzināja par ugunsdzēsēju profesiju, apmeklējot VUGD (Ogre) nodaļu.

Grāmatu restauratore L. Kabele nodemonstrēja, kā grāmatas var kļūt arī par mākslas darbiem orimoto tehnikā.

Skolēni aizrautīgi klausījās un praktiski iesaistījās nodarbībās par sporta droniem, ko vadīja Mārtiņš Ķēniņš no RoboPilots skolas.

Paldies Ogres novada sporta centra bērnu vieglatlētikas trenerim Edgaram Kļaviņam un sporta klubam Noķer mani par aktīvu izkustēšanos Sporta arēnā Ogre, jaunu sporta veidu iepazīstināšanu un sagatavotajām pārsteiguma balvām. Bērni neaizmirstamas emocijas ieguva augstlēkšanas sektorā.

Kanisterapeite Kristīne Zariņa, kinoloģe Iveta Opincāne pārsteidza skolēnus, ierodoties skolā kopā ar saviem skaistajiem un labi audzinātajiem ķepainajiem draugiem. Patiess prieks bija bērnu un skolotāju sejās, paldies!

Kāda klase paspēja izzināt pat trīs dažādu profesiju veidus - anestēzijas māsas ikdienu darbā ar pacientiem, fulbola trenera darbu darbā ar bērniem (paldies futbola kluba Ogre United vārtsargam Mārcim Bormanim) un gaļas nams “Ādaži” iepirkuma speciālista un kvalitātes kontrolieres profesijas noderīgumu.

Īpaši jauka tikšanās 8.b klases skolēniem bija ar soļotāju, vairākkārtēju Latvijas čempioni un rekordisti 20km soļošanā, Olimpisko spēļu dalībnieci Agnesi Pastari.

Citādas mācību dienas ietvaros 7.g klase devās apciemot Ikšķiles Brīvo skolu, kur pēc savas izvēles varēja ēnot dažādas profesijas - skolas saimnieku, dārznieci, administrāciju, pirmsskolas skolotājus, pavāru, eko veikaliņa vadītāju un pārdevēju, uzzināt par Tiešās pirkšanas kustību Latvijā. Skolēni sadraudzības pasākumu atzina par vērtīgu, jo bija iespējams redzēt un praktiski izmēģināt dažādas profesijas un iepazīt mazas skolas darbību. Ēnojot dārznieci Ikšķiles brīvajā skolā, skolēni mācījās veidot melleņu spraudeņus. Liels paldies Lotes mammai Agnesei Skarnelei par atsaucību un uzņemšanu.

Ikviena tikšanās ar dažādu profesiju pārstāvjiem skolēniem paplašina redzesloku un sniedz neaizmirstamu pieredzi. Paldies VISIEM VIESIEM, vecākiem un skolotājiem par interesanto, atraktīvo un emocijām bagāto dienu!

Skolēnu atsauksmes pēc pasākuma.

Alise: "Man šodien patika, jo bija iespēja kaut ko savādāku redzēt un darīt, un bija tiešām interesanti."

Man šī pieredze noderēja, jo saprotu vai tas ko viņi dara mani ieinteresē, un vai tas ir tas, ko es gribu darīt nākotnē."

Anastasija: "Man patika darboties ar bērniem un uzzināt ko jauno. Manuprāt, bija vērtīgi organizēt šādu dienu, lai izmēģinātu sevi kādā no profesijām."

Varētu teikt paldies vēl un vēl!

Šī tiešām bija CITĀDA MĀCĪBU DIENA karjeras izglītības ietvaros!

11/03/2024

© 1992 - 2024. Visas tiesības aizsargātas.
Šajā vietnē esošo materiālu pārpublicēšana atļauta tikai ar atsauci uz šo vietni.